Vymáhání pohledávky


Údaje o věřiteli

Údaje o dlužníkovi

Dluh k vymáhání


Je-li dlužných částek více, uveďte je prosím jednotlivě.

Datumy, kdy měl dlužník částky zaplatit.

např. půjčka, nezaplacená dodávka zboží či služeb, způsobená škoda.

Klient služby "Vymáhání pohledávek", kterou poskytuje provozovatel portálu www.stopstav.cz bere na vědomí a dává svůj výslovný souhlas s níže uvedenými podmínkami provozování služby:


1) Prohlášení provozovatele portálu StopStav.cz

Provozovatel portálu www.stopstav.cz a poskytovatel služby "Vymáhání pohledávek" (dále jen "poskytovatel") prohlašuje a upozorňuje, že náš portál ani osoby, které jej provozují, neposkytují právní služby, nýbrž pouze doporučení a služby analytického charakteru. Pohledávky zaslané prostřednictvím služby "Vymáhání pohledávek" na webu www.stopstav.cz poskytovatel analyzuje a následně doporučí řešení nejvhodnějším odborníkem k jejímu nejefektivnějšímu vymožení. Právní pomoc při vymáháním pohledávek jsou oprávněni poskytovat pouze osoby, které jsou zapsány v seznamu advokátů. Provozovatel je oprávněn při své činnosti využívat služeb a subdodávek dalších osob.


2) Prohlášení klienta služby "Vymáhání pohledávek" (dále jen "věřitel"):

Věřitel vyslovuje poskytovateli souhlas:

  • k výběru odborníka (advokáta), který v plné výši přebere věřitelem zaslaný případ
  • k předání všech poskytnutých informací (písemností) vybranému odborníkovi (advokátovi)

Věřitel souhlasí a bere na vědomí skutečnost, že celý proces právního vymáhání probíhá prostřednictvím vybrané advokátní kanceláře bez dalšího zásahu provozovatele. Veškerá komunikace ohledně průběhu procesu vymáhání bude probíhat mezi věřitelem a konkrétní advokátní kanceláří, která daný případ přebere.


3) Cena služby "Vymáhání pohledávek"

Provozovatel si neúčtuje žádné poplatky, služba je poskytována zdarma.


4) Náklady spojené s vymáháním pohledávky

Advokát:

  • zpracování předžalobní úpomínky - zdarma,
  • zkompletování všech podkladů, podání žaloby, administrativní komunikace se soudem - individuální dle předem odsouhlasené dohody mezi věřitelem a konkrétní advokátní kanceláří,
  • v případě nutnosti fyzické přítomnosti advokáta u soudu - advokát předem o této skutečnosti informuje věřitele, cena je následně stanovena dohodou mezi věřitelem a advokátem.

Převzetím právního zastoupení se mezi věřitelem a advokátem ujednává odměna advokáta v závislosti na výsledku sporu, což znamená, že pokud je věřiteli v souvislosti s vymáháním jeho pohledávky přiznáno soudem právo na náhradu nákladů právního zastoupení advokátem, vzniká advokatovi vůči klientovi právo na zaplacení odměny za toto zastupování klienta - věřitele ve výši, která se rovná věřiteli přiznané výši náhrady nákladů právního zastoupení - nebylo-li předem mezi věřitelem a advokátem dohoduto jinak.

Soudní poplatky:

  • soudní poplatek je účtován vždy soudem přímo věřiteli, bez jeho uhrazení soud řízení nezahájí. V případě vymožení dlužné částky je uhrazený soudní poplatek připočítán k jistině, tzn. že jej věřitel dostane zpět od dlužníka. Výše soudního poplatku je závislá na způsobu vymáhání, který může být v daném případě použit (běžný soudní proces, rozhodčí řízení nebo rozhodčí řízení s využitím mezinárodního práva). Orientační výše soudních poplatků je uvedena na www.stopstav.cz v sekci "Ceník".

Souhlas s výše uvedenými podmínkami: *

Upozornění: po odeslání žádosti o vymáhání vám bude zaslán e-mail s potvrzením a žádostí o doplněná písemných dokumentů.

Hvězdičkou (*) označené položky jsou povinné.